Thursday, September 15, 2011

Am fost sarguincioasa!

Azi am avut chef de gatit. Sa nu va ganditi cam am stat ore intregi in bucatarie...nu, nu am obiceiul si nici nu am mult timp pentru asa ceva. Imi place sa pregatesc mancare rapida si gustoasa :) Va arat doua retete usoare si rapide.

Am avut pofta de vinete, nu salata obisnuita de vinete ci ceva mai special. Inca nu are nume aceasta reteta, dar acuma ma simt obligata sa il denumesc. 
Hai sa fie PLATOU AUBERGINE :)

Ingrediente:
1 vanata mare
2 rosii mari si dulci
200-250 gr. mozarella (cu cat mai mult cu atat mai bine)
2-3 catei de usturoi
sare, piper, oregano

Vanata se taie felii cu coaja, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tava rezistenta la caldura se pune un strat de vanata, 1 de mozarella, 1 de rosii si putin usturoi (depinde de gustul fiecaruia). Continuati straturile pane nu mai aveti din ingrediente. Pe ultimul strat asezati mai multa mozarella si puneti putin oregano pe ea. Atat...nu este greu, nu? Va trebuie mai putin de 10 minute si daca sunteti un chef in bucatarie va ia si mai putin timp. 

Asezati in cuptor si lasati pana se rumeneste stratul superior de mozarella, deci aproximativ. 25-30 minute, depinde de calitatea cuptorului pe care il aveti.

Nu va puteti imagina cum arata? 

Surpriza, am si fotografie. Din cauza ca nu am avut mult timp, nu am fotografiat separat ingredientele si nici pas cu pas tot ce am facut, next time. :)

Daca nu va place cum arata eu zic ca o sa va placa dupa ce il gustati.




Ca si desert va propun un CHEESECAKE
Sa nu credeti ca daca la cofetarii este o prajitura scumpa inseamna ca este greu de pregatit, nici vorba, ingredientele costa putin mai mult decat la alte dulcuri.

Ingrediente:
150 gr. biscuiti 
50 gr. unt topit
800 gr. crema de branza Philadelphia sau varianta mai ieftina mascarpone
200 gr. smantana
150 gr. zahar pudra
1 buc. pliculet zahar vanilat
40 gr. amidon alimentar
4 oua
Topping: de data aceasta am utilizat ciocolata glazura DUO dr. Oetker (dorinta fiicei mele), dar puteti folosii fructe cu jelatina, zahar pudra, etc.

Preincalziti cuptorul la aprox. 180 grade. Folositi o tava de tort in care puneti hartie pentru copt. Amestecati biscuitii zdrobiti cu untul topit si asezatil in forma de tort. Punetil in cuptor 10 min. In acest timp amestecati foarte bine crema de branza cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat. Adaugati cate una ouale si la sfarsit amidonul alimentar. Asezati crema pe blatul de biscuiti si punetil in cuptor aproximativ 1 ora.
Nu va speriati daca incepe sa creasca prajitura, sunt sigura ca nu va exploda. 

Daca folositi ciocolata dr. Oetker ca si topping va recomand sa puneti mai putin zahar pudra in crema de branza, altfel este extrem de dulce prajitura. 

Este greu de pregatit? Eu zic ca nu. Gustul este exceptional, va pot spune ca nu mai avem nici macar o felie din prajitura la ora aceasta si am terminat-o aproximativ de vreo 2 ore. Eu zic ca merita o incercare :). 

Va doresc pofta buna! :)
 



2 comments:

  1. Draga mea,
    Postand imagini atat de "delicioase" ma obligi astazi, sa merg la market si sa-mi achizitionez
    cele necesare platoului Aubergine :-P.
    Sincer...arata foarte bine si doar gandindu-ma
    la imbinarea condimentelor folosite...nu poate decat sa fie foarte foarte gustosa mancarea prezentata!

    ReplyDelete
  2. Sunt sigura ca o sa-ti placa. Pune cat mai multa mozarella, chiar daca ingrasa :)Spor la pregatit!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...